Ga naar inhoud
Still

De scheepsjongens van Bontekoe

Regie: Steven de Jong
Historische familiefilm over drie jonge belhamels die meevaren op het schip van kapitein Bontekoe en van het ene in het ander avontuur verzeild raken, van scheurbuik tot scheepsramp.
Avontuurlijke familiefilm die speelt in de VOC-tijd. Regisseur Steven de Jong is aan het begin zelf te zien als stuurman die in een heftige storm heldhaftig aan zijn einde komt door het schip van kapitein Bontekoe van de ondergang te redden. Begrijpelijk genoeg is het laatste wat zijn weduwe wil dat ook hun zoon Hajo het ruime sop kiest, al lukt het haar niet om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar natuurlijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Als hij erachter komt dat scheepsknecht Rolf net als hij jonger is dan de toegestane leeftijd, weet Hajo zichzelf aan boord te bluffen. Zijn wat suffe vriend Padde gaat min of meer per ongeluk mee. Op weg naar Batavia verzeilt het drietal van de ene in de andere hachelijke situatie. Maar of het nu om scheurbuik of een scheepsramp gaat, ze komen er steeds zonder kleerscheuren af. Zelfs als Hajo tijdens een enorm onweer exact hetzelfde doet als zijn vader in diens laatste uren. Maar of ze Batavia ook bereiken? Verfilming van het gelijknamige boek uit 1923, dat Johan Fabricius baseerde op het scheepsjornaal van VOC-kapitein Willem Ysbrandt Bontekoe.
Titel: De scheepsjongens van Bontekoe
Jaar: 2007
Duur : 2 uur, 15 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma Kids & Jongeren

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still