Ga naar inhoud
Still

De rouille et d'os

Regie: Jacques Audiard
Drama waarin een alleenstaande, Belgische vader een leven probeert op te bouwen bij familie in de Franse Rivièra. Daar ontmoet hij een mooie orkaverzorgster wier leven op het punt staat in te storten.
Frans-Belgisch drama gebaseerd op het verhaal Rust and Bone van de Canadese schrijver Craig Davidson. Alain, een alleenstaande jonge vader, reist met zijn zoontje af naar hun familie aan de Franse Rivièra. Alain vindt er een baan bij een beveiligingsbedrijf en hij ontmoet orkaverzorgster Stéphanie in een lokale club. Ook begint hij voor geld aan illegale en schimmige gevechten deel te nemen. Wanneer Stéphanie haar onderbenen verliest na een tragisch ongeluk in het dolfinarium, groeit de band tussen haar en Alain.
Titel: De rouille et d'os
Jaar: 2012
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016
Hollands Diep RomantiekDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.