Ga naar inhoud
Still

De Prooi

Regie: Theu Boermans
Financiële thriller en koningsdrama over topman Rijkman Groenink die na zijn aantreden in 2000 zijn eigen toekomst maar ook die van ABN AMRO op het spel zette. Gebaseerd op de bestseller van Jeroen Smit.
Klassieke tragedie en financiële thriller over bankier Rijkman Groenink en de val van ABN AMRO. Gebaseerd op de bestseller van Jeroen Smit, vertelt de serie het verhaal van de opkomst en ondergang van Rijkman Groenink, die in 2000 aantreedt als opvolger van bestuursvoorzitter Jan Kalff. Met zijn rücksichtsloze, ambitieuze koers om de bank in de top vijf van grootste internationale banken te krijgen, blijkt hij al snel met vuur te spelen en meer dan hij denkt op het spel te zetten.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Sound Design
Titel: De Prooi
Jaar: 2013
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie MaatschappijGeschiedenisMediafonds 25 JaarPolitiek

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur Televisiedrama (2013)
Pierre Bokma

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (2013)
Theu Boermans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.