De komst van piratenfamilie Donderbus zet het ingeslapen Zandwijk aan Zee op zijn kop. De chaos is compleet als hun schatkist wordt gestolen en ze hun oude piratenbestaan weer oppakken.

Het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee wordt op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun onderlinge verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan met de gevaarlijkste piraat op zee.

Niet on demand beschikbaar.

Titel: De piraten van hiernaast
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

Actie & AvontuurFamiliefilmVriendschapHumorFamiliebandenDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.