Ga naar inhoud
De jonge soldaat Johan wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in ‘De Oost’, en raakt in conflict met zijn geweten. Indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, met glansrollen voor Marwan Kenzari en Martijn Lakemeier.

Het is 1946 en de jonge soldaat Johan wordt uitgezonden naar de toenmalige kolonie Nederlands-Indië om orde op zaken te stellen. Als hij onder bevel van een charismatische legerkapitein de situatie echter volledig ziet escaleren, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager. De Oost is een indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, met glansrollen voor Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari en Martijn Lakemeier. Bekijk de trailer.

Wil je een kijkje in het hoofd van de maker? Regisseur Jim Taihuttu geeft op 28 september een masterclass waarbij ook vriend en collega Nasrdin Dchar aanschuift. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Ben jij een leraar en wil je met Klas De Oost bekijken en analyseren?
In 2021 is De Oost onderdeel van het NFF Educatieprogramma voor 2,75 per leerling tover je jouw klas om tot een echte NFF-bioscoop. Samen kijken jullie de film en gaan aan de slag met nieuw ontwikkeld lesmateriaal dat zowel als aanvulling op het bestaande lesmateriaal (dewereldvandeoost.nl) kan worden gebruikt of losstaand.

Wil je alvast aan de slag met je klas? Op de website dewereldvandeoost.nl vind je speciaal ontwikkeld lesmateriaal waarmee je op simpele wijze je leerlingen meeneemt in de wereld van De Oost.

Titel: De Oost
Jaar: 2021
Duur : 2 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2021)
Gino Taihuttu

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2021)
Sander Verdonk
Beste Film (2021)
Julius Ponten
Beste Film (2021)
Shanty Harmayn-Hofman
Beste Film (2021)
Benoit Roland
Beste Film (2021)
Jim Taihuttu
Beste Hoofdrol (2021)
Martijn Lakemeier
Beste Bijrol (2021)
Jim Deddes
Beste Montage (2021)
Mieneke Kramer
Beste Montage (2021)
Emiel Nuninga

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still