Ga naar inhoud
Still

De ontsnapping

Regie: Ineke Houtman
Drama over de ongelukkige veertiger Julia die losbreekt uit haar burgerlijke leven, om in de mondaine Algarve te ontdekken dat ontsnappen niet hetzelfde is als gelukkig worden. Naar Heleen van Royens bestseller.

Julia heeft twee kinderen, een zorgzame man, een nieuwbouwhuis en een goede baan. Maar ze is niet gelukkig. Zelfs antidepressiva kunnen daar niets aan veranderen. In een nacht stapt ze spontaan in de auto en rijdt ze in één ruk naar de Portugese Algarve. De mondaine wereld met bijbehorende verlokkingen biedt Julia een welkome uitvlucht, maar gaandeweg ontdekt ze dat ontsnappen niet hetzelfde is als gelukkig worden. Daarvoor zal ze eerst in het reine moeten komen met haar pijnlijke geschiedenis. Het drama is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Heleen van Royen.
Titel: De ontsnapping
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Competities Kristallen, Gouden en Diamanten Films DramaReizenRomantiek

Gouden Kalf nominaties

Beste Mannelijke Bijrol (2015)
Matthijs van de Sande Bakhuyzen

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.