Ga naar inhoud
Still

De nieuwe wereld

Regie: Jaap van Heusden
Wanneer de weerbarstige Mirte, schoonmaakster in een aanmeldcentrum voor asielzoekers, de charismatische vluchteling Luc ontmoet, krijgt ze langzaam weer oog voor alles wat ze krampachtig had verdrongen.

Mirte werkt als schoonmaakster in het aanmeldcentrum voor asielzoekers bij de luchthaven. Ze is een weerbarstige vrouw die haar verleden krampachtig probeert te verdringen. Ook haar zoontje houdt ze ongewild op afstand. Het leed van de vluchtelingen laat haar koud, sterker nog, ze profiteert ervan. Maar dan ontmoet ze de charismatische West-Afrikaanse Luc. Door hem krijgt Mirte langzaam weer grip op haar leven. De film geeft een goed beeld van wat er zich afspeelt in een onpersoonlijk niemandsland.
Titel: De nieuwe wereld
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie PolitiekInternationaalMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.