Regis­seur Suzanne Raes heeft heimwee naar haar lagereschooltijd en het opti­misme van eind jaren zeventig. Met oud-klasgenoten kijkt ze terug op hun jeugd en op Johnny, die zo anders was dan zij.
Regis­seur Suzanne Raes heeft heimwee naar haar lagereschooltijd. Het lijkt of ze zich eind jaren zeventig, toen een betere wereld binnen hand­bereik leek, meer thuis voelde dan nu. Voelen haar oud-klasgenoten hetzelfde? En denken ze nog wel eens terug aan de stoere Johnny, die zo anders was dan zij? Hij sloeg erop los als iets hem niet zinde en wist van alles over seks. Raes kan putten uit veel film- en foto­ma­te­riaal uit die periode en gebruikt voor inter­views de View­master om een foto uit die tijd te laten zien.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: De mooiste jongen van de klas - en wij
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

GeschiedenisRomantiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01