Ga naar inhoud
Regisseur Suzanne Raes heeft heimwee naar haar lagereschooltijd en het optimisme van eind jaren zeventig. Met oud-klasgenoten kijkt ze terug op hun jeugd en op Johnny, die zo anders was dan zij.
Regisseur Suzanne Raes heeft heimwee naar haar lagereschooltijd. Het lijkt of ze zich eind jaren zeventig, toen een betere wereld binnen handbereik leek, meer thuis voelde dan nu. Voelen haar oud-klasgenoten hetzelfde? En denken ze nog wel eens terug aan de stoere Johnny, die zo anders was dan zij? Hij sloeg erop los als iets hem niet zinde en wist van alles over seks. Raes kan putten uit veel film- en fotomateriaal uit die periode en gebruikt voor interviews de Viewmaster om een foto uit die tijd te laten zien.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: De mooiste jongen van de klas - en wij
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

GeschiedenisRomantiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.