Hoe werkt een VN-vredesmissie? Robert Oey kreeg een unieke kijk achter de schermen en laat zien hoe waarnemend chef operaties Joost de Wolf worstelt met het mandaat en gebrek aan politieke daadkracht.

Kolonel Joost de Wolf is officier van het Korps Mariniers. In 2014 gaat hij militaire operaties leiden bij de VN-vredesmissie in Mali. Als de Malinese regering het broze vredesproces dreigt te torpederen, probeert De Wolf met een mix van charme en daadkracht de regie terug te winnen. Hij wordt echter gehinderd door gebrek aan sturing door zowel het VN-hoofdkwartier als leidinggevenden in Den Haag. De Wolf besluit eigenhandig op te treden, maar brengt daarmee onbedoeld zijn militaire carrière in gevaar. Een unieke kijk achter de schermen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Research
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: De missie
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

MaatschappijPolitiekGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.