Docu­men­taire over de onstu­it­bare bevlo­gen­heid waarmee de 78-jarige pianist, componist en diri­gent Rein­bert de Leeuw opgaat in het instud­eren en uitvo­eren van de Matthäus Passion van Johann Sebas­tian Bach.
Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion zou moeten bezighouden, zou ik dat zo doen.’ Aldus pianist, componist en diri­gent Rein­bert de Leeuw die zijn werkzame leven wijdde aan moderne klassieke muziek, maar nu vol over­gave zijn armen uitstrekt naar Johann Sebas­tian Bach. De film­maker volgt de 78-jarige De Leeuw vanaf de eerste repeti­tiedagen met orkest, koor en solisten tot en met de aangri­jpende uitvo­ering in de Amster­damse Nieuwe Kerk. Een docu­men­taire over het mysterie van muziek en de onstu­it­bare bevlo­gen­heid waarmee De Leeuw opgaat in Bach’s monu­men­tale werk.


Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Interakt

Titel: De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016

MuziekKunst & Cultuur

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2017)
Cherry Duyns

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01