Ga naar inhoud
Still

De Maatschap

Regie: Michiel van Jaarsveld
Vierdelige dramaserie over Matthias Meyer, die vanuit het niets een advocatenimperium tot bloei brengt en het ten slotte in handen van zijn zoons ziet teloorgaan, in een tijd dat de rechtspraak meer en meer onder druk komt te staan van politiek en media.
Matthias Meyer, 78 jaar oud, godfather van de Nederlandse strafrechtadvocatuur, roept zijn zonen bijeen. Maar hij wordt geveld door een beroerte en krijgt geen kans meer hun te vertellen wat hij op zijn hart had. Moeder Mieke en de jongens scharen zich rond het ziekbed van de patriarch. Zal vader overleven? Hoe moet het nu verder met het familiebedrijf? De Maatschap is een hedendaags koningsdrama dat een beeld geeft van de geschiedenis van een advocatendynastie in het snel veranderende naoorlogse Nederland. Hoe een vader uit het niets een imperium schept dat zijn weerga niet kent, en hoe zijn zoons deze Maatschap, zijn levenswerk, te gronde richten. De serie is een gedramatiseerde interpretatie van zorgvuldig uit verschillende bronnen gewonnen informatie. Feiten en fictie zijn vermengd. De makers hebben niet beoogd een waarheidsgetrouwe versie van de gebeurtenissen en karakters weer te geven.Titel: De Maatschap
Jaar: 2016
Duur : 50 minuten
Soort: Televisiedrama
Editie: NFF 2016
Gouden Kalf Competitie Inschrijving Gouden Kalveren DramaMaatschappijMisdaadGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.