Ga naar inhoud
De gezinsleden van de familie Liefhebber moeten leren omgaan met hun angsten, tekortkomingen en getroebleerde banden als de autoritaire vader des huizes al een jaar lang zijn ziekte verzwegen blijkt te hebben.
De familie Liefhebber is ogenschijnlijk een liefdevol gezin. Jan en Lea hebben hun vier kinderen opgevoed vanuit de overtuiging ze te moeten wapenen tegen de klappen die het leven uitdeelt; doorzetten, nooit opgeven, sterk zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat Jonathan, Sam, Kasper en Maria het in hun eigen leven redelijk goed voor elkaar lijken te hebben. Wanneer de familie wordt geconfronteerd met de ziekte van Jan, blijkt echter dat wezenlijk contact al lang niet meer vanzelfsprekend is.

Titel: De Liefhebbers
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

DramaGezondheidFamiliebanden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.