Portret van de jonge fotograaf Maurice Nuiten die worstelt met zijn iden­titeit. Hij is tegelijk ontwape­nend en provocerend.
Portret van de jonge fotograaf Maurice Nuiten die in zijn werk én leven een vaak vervreem­dend spel met de realiteit speelt. Het uitgangspunt van zijn kwets­bare, soms provo­cerende foto’s: Stel nou dat het niet waar is wat we zien’. Hij is een opval­lende verschi­jning, ook omdat hij zich steeds een andere iden­titeit aanmeet. Nuiten pendelt bijna weke­lijks tussen Breda, de stad waar hij fotografie studeert, en zijn brave geboorte­dorp op het Brabantse plat­te­land voor een bezoekje aan zijn ouders. Maar er blijken meer para­doxale kanten aan hem te zitten.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: De kleine prins
Jaar: 2015
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

Kunst & CultuurJeugd

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte