Ga naar inhoud
Still

De kleine prins

Regie: Nicky Maas
Portret van de jonge fotograaf Maurice Nuiten die worstelt met zijn identiteit. Hij is tegelijk ontwapenend en provocerend.
Portret van de jonge fotograaf Maurice Nuiten die in zijn werk én leven een vaak vervreemdend spel met de realiteit speelt. Het uitgangspunt van zijn kwetsbare, soms provocerende foto's: 'Stel nou dat het niet waar is wat we zien'. Hij is een opvallende verschijning, ook omdat hij zich steeds een andere identiteit aanmeet. Nuiten pendelt bijna wekelijks tussen Breda, de stad waar hij fotografie studeert, en zijn brave geboortedorp op het Brabantse platteland voor een bezoekje aan zijn ouders. Maar er blijken meer paradoxale kanten aan hem te zitten.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Omroep
Omroep Brabant
Titel: De kleine prins
Jaar: 2015
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015
NFF Debuutcompetitie Competities Kunst & CultuurJeugd

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.