Ga naar inhoud
Drama over de duistere aantrekkingskracht die de zestienjarige Benny uitoefent op Lana, zijn veertigjarige docent Nederlands die de puber juist tot het mikpunt van zijn vernederende treiterijen heeft gemaakt.
De veertigjarige Lana, docent Nederlands aan het VMBO, weet zich totaal geen raad met haar nieuwe leerling Benny. De zestienjarige puber is een ongeleid projectiel dat Lana tot het mikpunt van zijn vernederende treiterijen heeft gemaakt. Het gevoel van machteloosheid dat de agressieve en wispelturige leerling bij haar oproept drijft de docent tot wanhoop. Ze is bang voor Benny maar voelt zich tegelijkertijd, tot haar eigen ontsteltenis, tot hem aangetrokken. Uit alle macht probeert Lana aan Benny’s duistere aantrekkingskracht te ontkomen.

Titel: One Night Stand X - De leerling
Jaar: 2015
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities, 10 jaar One Night Stand
Editie: NFF 2015

JeugdDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.