Ga naar inhoud
Avontuurlijke familiefilm waarin een gepest jongetje zijn zelfvertrouwen terugvindt als hij de kans krijgt om samen met zijn grote helden, de Pieten van Sinterklaas, echte schurken te verslaan.
De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een gigantisch probleem: door een tekort aan Pieten dreigt de Sinterklaastraditie voor eens en altijd te verdwijnen. Daarom besluit de goedheiligman een Pieten-auditie te organiseren: een officiële ‘Pietendag’. Sem ziet zijn kans schoon en schrijft onmiddellijk een brief. Als hij een stoere, sterke Piet kan worden, durven zijn pestkoppen hem vast nooit meer lastig te vallen. Tegelijkertijd zien enkele schurken in deze familiefilm kans om de Pietendag te saboteren.

Titel: De brief voor Sinterklaas
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

DramaFamiliefilm

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.