Ga naar inhoud
Samir is een trompettalent, maar zijn leven op het elitaire muzieklyceum in Amsterdam-Zuid botst met zijn Marokkaans-Nederlandse afkomst. Als zijn broer in de gevangenis belandt, moet Samir kiezen. Kan hij de stap naar een nieuw leven maken, maar ook trouw blijven aan zichzelf?

In de coming-of-age film De belofte van Pisa wordt trompettalent Samir verliefd op klasgenoot Annelies. Ze beleven een zomer vol ontluikende liefde, maar zijn leven op het elitaire muzieklyceum in Amsterdam-­Zuid botst met zijn Marokkaans­-Nederlandse afkomst. Kan hij de stap naar een nieuw leven maken, maar ook trouw blijven aan zichzelf?

Titel: De belofte van Pisa
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 50 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Educatie VO
Editie: NFF 2020

DramaKunst & CultuurMaatschappijMuziekBoekverfilmingVriendschapFamiliebandenEtniciteit

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2020)
Jasper Boeke
Beste Muziek (2020)
Diederik Rijpstra
Beste Acteur (2020)
Shahine El-Hamus
Beste Muziek (2020)
Rui Reis Maia

Gouden Kalf nominaties

Beste Montage (2020)
Wouter Jansen, NCE
Beste Mannelijke Bijrol (2020)
Thor Braun

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.