Ga naar inhoud
Ambitieus en veelomvattend project, bestaande uit onder meer web-, televisie- en radiodocumentaires, dat iedereen de kans wil geven om mee te denken over ons asielbeleid.
Het asielbeleid: iedereen heeft er een mening over, maar hoe en of het werkt is door de enorme hoeveelheid procedures, organisaties, regels, en uitzonderingen allang niet meer te bevatten. De Asielzoekmachine onderzoekt de complexe wereld van het Nederlandse asielbeleid. Werkt het asielbeleid? En hoe zouden we eigenlijk willen dat het werkt? De Asielzoekmachine wil, door middel van een reeks bijeenkomsten in het land, tentoonstellingen, een webdocumentaire, een televisiedocumentaire en een serie radiodocumentaires, iedereen de kans geven om mee te denken over ons asielbeleid. Samen zoeken we naar oplossingen - in het klein en groot.


Credits

Interface en interaction design
Productiebedrijf
Prospektor
Grafische vormgeving
Kummer & Herrman
Interface en interaction design
Eerens+Gadiot

Titel: De Asielzoekmachine
Jaar: 2016
Categorie: Interactief project
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving INT
Editie: NFF 2016

GeschiedenisPolitiekMaatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Interactive (2016)
Eefje Blankevoort
Beste Interactive (2016)
Els van Driel

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.