Ga naar inhoud
Een open standaard maakt dat je via de alledaagse browser de altijd veranderende VR-videoclip van LCD Soundsystem kunt bekijken. Of zet een headset op en dans mee.
VR geniet de laatste jaren veel aandacht. Maar de distributie van VR-producties blijkt moeilijk, ook door de benodigde, prijzige apparatuur en een keur aan formats. Web VR is een open specificatie die het voor iedereen mogelijk moet maken VR in de eigen browser te beleven.

Dance Tonite is een altijd veranderende VR-videoclip van het nummer Tonite van de band LCD Soundsystem. In de videoclip beweeg je je voort door verschillende kamers waar je eerder opgenomen performances van fans ziet. Die zijn opgenomen met de HTC Vive VR set, bestaande uit een headset en twee handcontrollers. Van een dans of beweging worden drie punten opgenomen: het hoofd en de beide handen van de performer. Deze worden in abstracte vorm in de clip vertoond.

Dankzij een nieuwe technologie, WebVR, kan de ervaring op verschillende manieren bekeken worden via een doodnormale url en dus via het web in de browser, of met willekeurig welke VR-bril waarop de URL wordt bezocht.

Ook kun je actief deelnemen en jouw eigen dans opnemen met behulp van de HTC Vive. Overal ter wereld kan een persoon met een HTC Vive een nieuwe performance opnemen en inzenden voor de altijd veranderende videoclip. Voor Dance Tonite is gekozen voor een minimalistische esthetiek om de creativiteit en variatie van elke unieke performance te benadrukken.

Credits

Producent
Grafische vormgeving
Productiebedrijf
Google
Coproductiebedrijf
Studio Puckey
Uitvoerend Producent
Studio Puckey
Scenario
Studio Puckey
Moniker
Choreografie
Studio Puckey
Moniker

Titel: Dance Tonite
Jaar: 2017
Duur : 4 minuten
Categorie: Interactief project
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

DansAnimatieMuziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.