Ga naar inhoud
Een advocate stuit per toeval op een gruwelijk familiegeheim. Is haar broer echt een gevaarlijke gek? Langzaam vallen de puzzelstukjes op zijn plaats in deze verfilming van Marion Pauws bekroonde thriller.
De ambitieuze advocate en alleenstaande moeder Iris stuit bij een logeerpartijtje in het huis van haar moeder op een duister familiegeheim. Een broer van wie ze het bestaan niet kende, blijkt wegens een brute dubbelmoord in een TBS-kliniek te zitten. Iris trekt zich het lot van haar broer aan en probeert hem vrij te pleiten, maar stuit tijdens die poging op nog veel gruwelijker geheimen. Verfilming van Marion Pauws gelijknamige, met een Gouden Strop bekroonde, roman.

Titel: Daglicht
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 54 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2013

Gouden FilmsMisdaadRomantiek

Gouden Kalf nominaties

UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm (2013)
Diederik van Rooijen

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2013)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.