Ga naar inhoud
Still

Dagboek van een postduif

Regie: Floris-Jan van Luyn
Een Groningse duivenhouder ziet zich genoodzaakt een van zijn beste wedstrijdduiven te verkopen aan een rijke collega in China. Een tragikomische geschiedenis, gezien door de ogen van de duif zelf.
'Ik kom uit een familie van kampioenen. Doorzetters. Als we tegen de wind in vliegen zijn we op ons best.' Aldus een succesvolle Groningse postduif, een van de favorieten van zijn eigenaar. De duivenmelker houdt veel van zijn duiven en van het wedstrijdvliegen, maar als de crisis toeslaat komt hij voor een moeilijke beslissing te staan. De duif verhuist naar een rijke collega in China. Wennend aan die nieuwe wereld stelt de vogel zichzelf existentiële vragen. Een tragikomische geschiedenis, gezien door de ogen van de duif zelf.

Credits

Set geluid
Sound Design
Boon & Booy
Productiebedrijf
Dieptescherpte
Omroep
VPRO TV
Titel: Dagboek van een postduif
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 4 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie InternationaalNatuur & MilieuMaatschappijSport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.