Ik heb niet lang meer, jongen.” In deze afwis­se­lend aandoen­lijke en absur­dis­tische schets probeert een vrijgezel wanhopig zijn moeders laatste wens te vervullen: oma worden.
Als trans­port­begeleider van bijzonder vervoer is hij hectische situ­aties gewend. Maar als vrijgezel van veer­tig­plus nog bij je moeder inwonen, dat begint lastig te worden. Ze hebben het over je”, vertrouwt ze hem veel­beteke­nend toe. Haar grootste wens is oma worden, en nu zij beweert binnenkort te sterven wordt de span­ning in huis om te snijden. Moet hij op zoek naar een vrouw, liefst met kinderen? Maar hoe? Dan zorgt een foutje van de fotowinkel voor een onverwachte wending in deze absur­dis­tisch getinte tragikomedie.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid

Titel: Convoi Exceptionnel
Jaar: 2019
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

RomantiekDramaHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01