Drommen pelgrims op weg naar Santiago de Compostella nemen een nordic walking-stok mee, maar filmmaker Martin de Vries stopte een selfiestick en GoPro-camera in zijn rugzak. Een nuchter maar meditatief zelfportret, in twee miljoen stappen.
Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostela: van Le Puy-en-Velay in Midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer. Tijdens de bijna zeventig wandeldagen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Hij leert ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt gaandeweg steeds openhartiger zijn beweegredenen en zijn demonen. Regiedebuut van De Vries, editor (o.a. voor Van Kooten & De Bie) en oprichter van NostalgieNet, dat tot de aanvang van het NFF de best bezochte documentaire van het jaar was.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
DOXY
Coproductiebedrijf
RealEyes Media
Distributie
Periscoop Film
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: Camino, een feature-length selfie
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

Reizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.