Ga naar inhoud
Zwijgen of vechten, dat is de keus waar de succesvolle zangeres Sonne voor komt te staan wanneer misbruik uit het verleden haar familie opnieuw bedreigt. Indringend drama met hoofdrollen voor Eelco Smits, Abbey Hoes en Georgina Verbaan.

Na de onverwachte dood van haar oudere zus stort singer-songwriter Sonne (25) zich tot verbijstering van haar familie furieus op de bescherming van haar nichtje Lotte (12). Niemand begrijpt wat haar drijft en waarom ze zelfs haar tournee afzegt. Maar wanneer haar gevecht met Lottes wettige vader tot een rechtszaak leidt komt het met schaamte omgeven verleden vol misbruik onvermijdelijk aan het licht. Dan blijkt dat muziek Sonnes pleister was; haar vrolijke façade een pantser om zich achter te verschuilen. Geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen, naar de roman van Arthur Japin.

Tickets voor de NFF Publiekspremière zijn verkrijgbaar via www.filmfestival.nl/festivalpremiere-buiten-is-het-feest/

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Geluidsnabewerking

Titel: Buiten is het feest
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Premières Landelijk
Editie: NFF 2020

BoekverfilmingDramaMaatschappijMuziekFamiliebanden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.