Ga naar inhoud
Wat zoekt een jonge vrouw die alles heeft in de armen van andere, lelijke mannen? Minimalistisch en mysterieus relatiedrama laat de interpretaties bewust over aan het publiek.

Aan de oppervlakte lijkt het leven van de Duitse Charlotte het ideaal plaatje: een knappe vent, een zoontje en een artsenbaan in Brussel. Desondanks huurt ze in het geniep een hotelkamer waar ze seks heeft met een aantal van haar mannelijke proefpersonen. Met uiterlijkheden of een allesverzengende passie hebben haar buitenechtelijke escapades niets van doen; de hotelkamer lijkt bijna de setting voor klinische experimenten. Haar onbewogen uiterlijk verraadt nagenoeg niets van Charlottes drijfveren; in dit minimalistische drieluik dat uiteindelijk in India wordt afgesloten blijken haar beweegredenen niet alleen een mysterie voor haar man, maar ook voor haarzelf én de kijker. Nanouk Leopold analyseert in haar vierde film opnieuw onderlinge relaties, met spaarzame dialogen en uiterst precieze shots, waarin de omgeving en architectuur verlengstuk worden van de personages. De opgeworpen vragen zijn belangrijker dan de antwoorden: Brownian Movement laat de interpretaties bewust over aan het publiek.

Titel: Brownian Movement
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf winnaar

Beste Scenario (2011)
Nanouk Leopold
Beste Regie (2011)
Nanouk Leopold

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2011)
Elsje de Bruijn
Beste Muziek (2011)
Harry de Wit
Beste Mannelijke Bijrol (2011)
Kuno Bakker
Beste Film (2011)
Stienette Bosklopper

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still