Wat zoekt een jonge vrouw die alles heeft in de armen van andere, lelijke mannen? Minimalistisch en mysterieus relatiedrama laat de interpretaties bewust over aan het publiek.
Aan de oppervlakte lijkt het leven van de Duitse Charlotte het ideaal plaatje: een knappe vent, een zoontje en een artsenbaan in Brussel. Desondanks huurt ze in het geniep een hotelkamer waar ze seks heeft met een aantal van haar mannelijke proefpersonen. Met uiterlijkheden of een allesverzengende passie hebben haar buitenechtelijke escapades niets van doen; de hotelkamer lijkt bijna de setting voor klinische experimenten. Haar onbewogen uiterlijk verraadt nagenoeg niets van Charlottes drijfveren; in dit minimalistische drieluik dat uiteindelijk in India wordt afgesloten blijken haar beweegredenen niet alleen een mysterie voor haar man, maar ook voor haarzelf én de kijker. Nanouk Leopold analyseert in haar vierde film opnieuw onderlinge relaties, met spaarzame dialogen en uiterst precieze shots, waarin de omgeving en architectuur verlengstuk worden van de personages. De opgeworpen vragen zijn belangrijker dan de antwoorden: Brownian Movement laat de interpretaties bewust over aan het publiek.
Credits
Regie
Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Brownian Movement
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 36 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 36 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht
Gouden Kalf Competitie
Gouden Kalf winnaar
Beste Scenario (2011)
Nanouk Leopold
Beste Regie (2011)
Nanouk Leopold
Gouden Kalf nominaties
Beste Production Design (2011)
Elsje de Bruijn
Beste Muziek (2011)
Harry de Wit
Beste Mannelijke Bijrol (2011)
Kuno Bakker
Beste Film (2011)
Stienette Bosklopper
NFF Archief
Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.