Van een char­mante oplichter tot een ordi­naire Antil­li­aanse tante: come­dian Jandino Aspo­raat speelt maar liefst vijf person­ages in zijn eerste bioscoopavon­tuur vol vette knipogen en grappen.
Fans van Jandino Aspo­raat kunnen hun hart ophalen aan deze komedie vol vette knipogen en grappen. In zijn eerste bioscoopavon­tuur speelt de hyper­ac­tieve come­dian maar liefst vijf person­ages: van een ordi­naire Antil­li­aanse tante met knal­blauwe oogschaduw en lange opplak­nagels tot een racis­tische Rotter­damse buurvrouw en een char­mante oplichter. Die laatste, hoofd­per­soon Rober­tico Florentina, verhuurt ille­gaal vakantiehuisjes op Curaçao. Wanneer hij op de vlucht slaat voor een maffi­abaas en onder­duikt bij zijn schree­uw­erige tante in Rotterdam, vervalt hij al snel in zijn oude patronen.

Titel: Bon Bini Holland
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020

DramaHumorActie & AvontuurAlle 40 Goud

Gouden Kalf winnaar

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2016)
Maarten Swart

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte