Ga naar inhoud
Van een charmante oplichter tot een ordinaire Antilliaanse tante: comedian Jandino Asporaat speelt maar liefst vijf personages in zijn eerste bioscoopavontuur vol vette knipogen en grappen.
Fans van Jandino Asporaat kunnen hun hart ophalen aan deze komedie vol vette knipogen en grappen. In zijn eerste bioscoopavontuur speelt de hyperactieve comedian maar liefst vijf personages: van een ordinaire Antilliaanse tante met knalblauwe oogschaduw en lange opplaknagels tot een racistische Rotterdamse buurvrouw en een charmante oplichter. Die laatste, hoofdpersoon Robertico Florentina, verhuurt illegaal vakantiehuisjes op Curaçao. Wanneer hij op de vlucht slaat voor een maffiabaas en onderduikt bij zijn schreeuwerige tante in Rotterdam, vervalt hij al snel in zijn oude patronen.

Titel: Bon Bini Holland
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Alle 40 Goud
Editie: NFF 2020

DramaHumorActie & AvontuurAlle 40 Goud

Gouden Kalf winnaar

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2016)
Maarten Swart

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.