Docu­men­taire waarin de film­makers zochten naar de persoon achter de ondoor­gron­der­lijke en ongri­jp­bare acteur Pierre Bokma.
Acteur Pierre Bokma geldt als een enigma. Weinigen weten iets over zijn verleden, velen vinden hem ongri­jp­baar of ondoor­gron­delijk. Maar iedereen is het erover eens dat Bokma een groot acteur is en een geweldig vakman. Film­makers Jasmina Fekovic en Eddie van der Velden zochten naar de persoon achter deze acteur. Bokma keert omwille van de docu­men­taire voor het eerst terug naar het kinderte­huis in Amsterdam, waar hij tot zijn vierde jaar woonde. Hij neemt de filmers mee naar het nu leegstaande huis van zijn plee­gouders in Limburg en het nonnen­klooster, waarin de kleuter­school was geves­tigd. Bokma haalt samen met zijn vrienden en oud-klasgenoten van de Toneelschool Maas­tricht herin­ner­ingen op en zingt met hen nog eenmaal a capella, zoals vroeger. Bokma accepteerde de aanwezigheid van een camera volledig — ook toen hij middenin de nacht beboet werd voor wildplassen.

Titel: Bokma speelt
Jaar: 2004
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte