Ga naar inhoud
Documentaire waarin de filmmakers zochten naar de persoon achter de ondoorgronderlijke en ongrijpbare acteur Pierre Bokma.
Acteur Pierre Bokma geldt als een enigma. Weinigen weten iets over zijn verleden, velen vinden hem ongrijpbaar of ondoorgrondelijk. Maar iedereen is het erover eens dat Bokma een groot acteur is en een geweldig vakman. Filmmakers Jasmina Fekovic en Eddie van der Velden zochten naar de persoon achter deze acteur. Bokma keert omwille van de documentaire voor het eerst terug naar het kindertehuis in Amsterdam, waar hij tot zijn vierde jaar woonde. Hij neemt de filmers mee naar het nu leegstaande huis van zijn pleegouders in Limburg en het nonnenklooster, waarin de kleuterschool was gevestigd. Bokma haalt samen met zijn vrienden en oud-klasgenoten van de Toneelschool Maastricht herinneringen op en zingt met hen nog eenmaal a capella, zoals vroeger. Bokma accepteerde de aanwezigheid van een camera volledig - ook toen hij middenin de nacht beboet werd voor wildplassen.

Titel: Bokma speelt
Jaar: 2004
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, Panorama
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still