Ga naar inhoud
Still

Blessed Benefit

Regie: Mahmoud Al Massad
Drama waarin een Jordaanse aannemer verstrikt raakt in een ongelukkige zakendeal. Hij belandt in de gevangenis. Daar beseft hij dat het leven in opsluiting misschien zo slecht nog niet is.
Zarqa, Jordanië. Na een dramatisch verlopen bouwopdracht moet de zachtaardige aannemer Ahmad direct door naar de gevangenis - veroordeeld voor fraude. De veertiger maakt zich grote zorgen om zijn vrouw en kind, die hij alleen moet achterlaten. In de gevangenis ontmoet hij een rasoplichter die Ahmads laatste hoop om zijn onschuld te bewijzen de kop indrukt. Drama waarin het deze protagonist met pech, ondanks al zijn problemen, steeds duidelijker wordt dat het leven in opsluiting misschien zo slecht nog niet is.
Titel: Blessed Benefit
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017
DramaHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.