Ga naar inhoud
Loop op virtuele wijze door het door bommen verwoeste Iraans-Koerdische dorp uit de kindertijd van een van de regisseurs, en luister naar de indrukwekkende verhalen van oud-bewoners.

Big Village van Beri Shalmashi en Lyangelo Vasquez is een interactieve documentaire over Gewredê ('groot dorp' in het Koerdisch), het door bommen verwoeste hoofdkwartier van een Iraans-Koerdische verzetsbeweging in de jaren tachtig. Dat is ook de plaats waar Beri’s ouders met haar als baby verbleven voordat ze naar Nederland vluchtten. Zij bezocht inmiddels over de hele wereld uitgewaaierde oud-strijders en hun kinderen om die levensgevaarlijke tijd - die Beri zich niet kan herinneren - te reconstrueren. Voor dit project werd het dorp dat zich à la Google Street View laat verkennen virtueel in 3D nagebouwd, maar wel met de onnauwkeurigheden die herinneringen nu eenmaal met zich meebrengen.

De NFF Interactive Expo is van 25 september t/m 2 oktober te beleven in Bibliotheek Neude. Een aantal werken zijn gratis te zien, voor de VR-installaties reserveer je voor €2,50 een tijdslot. Dit werk is vrij toegankelijk.

Credits

Sound Design
Grafische vormgeving
Technische realisatie
Productiebedrijf
Kaliber Film

Titel: Big Village
Jaar: 2020
Duur : 5 minuten
Categorie: Interactief project
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

Kunst & CultuurEtniciteitMediaActivismeAnimatieOorlogReizenMaatschappijArchiefmateriaalPolitiekFamiliebandenExperimenteelGeschiedenisDramaBuitenland

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.