Ga naar inhoud
Niets aan Michael, een jonge en succesvolle advocaat in Berlijn, verraadt zijn Poolse wortels. Maar is zijn zorgvuldig gekoesterde nieuwe identiteit bestand tegen de plotselinge komst van zijn doodgewaande vader?
Dit in strakke zwart-witbeelden neergezette verhaal is niet alleen een vader-zoondrama, maar ook een bespiegeling over thema's als identiteit en immigratie. Het perspectief is ongebruikelijk. Michael is geen underdog, maar een immigrant die zich ogenschijnlijk perfect heeft aangepast. Net als zijn Duitse vriend en collega/baas Franz voelt hij zich thuis in de hippe clubs van Berlijn. Tot de onverwachte verschijning van zijn vader alles op z'n kop zet. Vreemden voor elkaar, brengen ze een weekend samen door, heen en weer slingerend tussen herkenning, afwijzing en wantrouwen. Door deze confrontatie met zijn afkomst raakt Michael in een pijnlijke crisis.

Titel: Beyond Words
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

DramaMaatschappij

Gouden Kalf winnaar

Beste Camera (2018)
Lennert J Hillege, NSC
Beste Sound Design (2018)
Jan Schermer

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2018)
Noortje Wilschut
Beste Film (2018)
Lukasz Dzięciol
Beste Film (2018)
Piotr Dzięciol
Beste Film (2018)
Floor Onrust

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.