Ga naar inhoud
Stills

Angels on Diamond Street

Regie: Petr Lom
Documentaire over een gaarkeuken in een achterstandswijk in Noord-Philadelphia. Daar zorgen drie inspirerende vrouwen, ondanks een groot gebrek aan middelen, voor de armen en daklozen in hun gemeenschap.
Noord-Philadelphia gaat gebukt onder armoede en drugsgerelateerde problemen. Vuurwapengeweld en politie-intimidatie zijn er aan de orde van de dag. Dit vormt geen belemmering voor de vastberaden hoofdpersonen in deze documentaire. Black Panther Barbara Easley-Cox, dominee Renee Mackenzie en chefkok Mamie Mather strijden zij aan zij voor sociale rechtvaardigheid in hun wijk. In de gaarkeuken in de Afro-Amerikaanse Church of the Advocate-kerk vechten deze drie inspirerende vrouwen voor de armen en daklozen. Iedereen is welkom aan hun tafel.

Credits

Camera
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: Angels on Diamond Street
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie PolitiekMaatschappijBuitenlandEtniciteitActivismeGeloof & spiritualiteit

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.