Korte documentaire over het hunkeren naar een andere tijd of plek. Dat verlangen weerhoudt Anna van een leven in het hier en nu.
Korte documentaire waarin Anna probeert vat te krijgen op haar complexe mentale toestand. Ze heeft last van anemoia: het constante verlangen naar een bestaan in een andere tijd of op een andere plek. Na een blik op haar jeugdfoto's en archiefbeelden, bezoekt de vrouw een aantal van de locaties. Daar hoopt ze aanknopingspunten te vinden die haar aandoening wellicht verklaren. Terwijl dagdromen zich blijven aandienen, wordt de wens naar een leven in het 'hier en nu' alsmaar onbereikbaarder.

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Visual Effects
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Titel: Anemoia
Jaar: 2019
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

Kunst & CultuurMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.