De Nederlands-­Marokkaanse kickbokser Amira Tahri is nog maar tien jaar oud, maar heeft al vier wereldtitels op haar naam. Op het geluid van pompende beats zijn we getuige van de successen en dilemma’s van een toptalent en haar familie.
Als één van de grootste kickbokstalenten ter wereld heeft de jonge Amira geen gewoon leven. Ze wil niets liever dan kickboksen, net als haar vader en coach Younes vroeger deed. Ze blijkt een enorm talent, ook in het opvangen van harde klappen. Amira toont hoe een tienjarige zich staande houdt binnen de absolute wereldtop, en wat ervoor nodig is om dat niveau te bereiken. Met een Nederlandse én Marokkaanse vlag om haar schouders.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Visual Effects
Postproductiebedrijf

Titel: Amira
Jaar: 2020
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

Gender & identiteitSport & spelFamiliebandenFamiliefilmEtniciteit

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01