Deze documentaire ontrafelt het vooroorlogse, Nederlandse fascisme. Was het fascisme een eenmalig historisch verschijnsel of is het iets van alle tijden, een zekere mentaliteit?
Deze documentaire combineert uniek archiefbeeld en interviews, terwijl het vragen stelt over de opkomst en de staat van fascisme in Nederland. Naast de alom bekende NSB blijken tientallen fascistische bewegingen actief te zijn geweest in de jaren twintig en dertig. Het blijkt een onbekende geschiedenis van voortdurende ruzies, intriges, scheuringen, fusies en kleine Führer. Wat aanvankelijk een komische warboel van ruziënde fascisten lijkt, neemt uiteindelijk steeds duisterder vormen aan.

Titel: Allen tegen allen
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 44 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

ArchiefmateriaalGeschiedenisOorlogMaatschappijPolitiek

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2020)
Bram Meindersma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.