Ga naar inhoud
Still

Allemaal film

Regie: Hans Pool, Leo de Boer, Noud Holtman, Aliona van der Horst
Negendelige documentaire serie over de Nederlandse filmgeschiedenis vanaf 1945. Over de successen en teleurstellingen van filmmakers en andere mensen uit het vak, de publieke belangstelling en de pers, rijkelijk geïllustreerd met archiefbeelden en filmfragmenten.
In navolging van de serie Allemaal theater, op initiatief van Joop van den Ende, verscheen de serie Allemaal film. Negen documentaires schetsen een beeld van de Nederlandse filmgeschiedenis, van 1945 tot nu, zoals de ondertitel aangeeft. De serie biedt een feest van herkenning of een prachtige kennismaking met het nationale erfgoed. De serie volgt de successen en teleurstellingen van filmmakers en andere mensen uit het vak, de publieke belangstelling en de pers. Er is ruime aandacht voor legendarische momenten en interessant archiefmateriaal, rijkelijk geïllustreerd met filmfragmenten. Net als in Allemaal theater is de presentatie in handen van Jeroen Krabbé, die de hele wereld over mocht vliegen om de filmmensen te interviewen die inmiddels elders neergestreken zijn.
Titel: Allemaal film
Jaar: 2007
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.