Ga naar inhoud
Tragikomedie over een succesvolle reclameman en het fenomeen midlifecrisis. Wanneer Freek besluit om er tussenuit te knijpen met zijn jonge minnares, ontdekt hij dat hij minder succesvol is dan hij dacht.
Reclameman Freek heeft een mooie vrouw, een zoon en succes in zijn werk, maar hij is niet tevreden. Een ontsnapping met zijn jonge minnares Alberta naar de gelijknamige plaats in Canada moet het medicijn zijn. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen. De tragikomische en steeds groteskere verwikkelingen die volgen, met telkens nieuwe betrokkenen, had Freek in zijn stoutste dromen niet kunnen voorzien. Zijn midlifecrisis wordt een zenuwslopend spektakel.


Titel: Alberta
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Inschrijving, Geen Sectie
Editie: NFF 2016

DramaHumorRomantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.