Ga naar inhoud
In een Vlaams stadje dat nog dagelijks de Eerste Wereldoorlog-slachtoffers herdenkt, worstelt een Australisch meisje met haar moeders dood. Drama in 3D, met roterende camera.
In een Vlaams stadje dat nog dagelijks de Eerste Wereldoorlog-slachtoffers herdenkt, worstelt een Australisch meisje met de dood van haar moeder. Haar Aboriginal voorouders geloven dat haar moeder een ster is, maar haar vader, astronoom, ziet het heelal heel anders. Door gebruik te maken van 3D, iedere scène in een shot te draaien en de camera voortdurend cirkelbewegingen te laten maken, staat de kijker in het middelpunt en ervaart deze de werkelijkheid zoals die op dat moment is, ongeconstrueerd.

Titel: Above Us All
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

OorlogInternationaalGeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.