Aan de hand van interviews met vier inwoners van Aleppo, maakt deze poëtische documentaire duidelijk dat ook de revolutie en de oorlog in Syrië geen simpele kwestie van goed tegen kwaad is.
Vier Syriërs vertellen over de revolutie in hun land, waarin ze aanvankelijk hartstochtelijk geloofden. Tot ze zagen hoe anderen, zoals religieuze fanaten, met de opstand aan de haal gingen. Beelden van het verwoeste Aleppo zijn van een grauwe waas voorzien, alsof het stof van al die kapotgebombardeerde gebouwen op de lens zit. De enige van de vier die achterbleef in Aleppo, zag het conflict vanuit zijn appartement ontstaan en is kritisch over de aanvankelijk door veel westerse media gevierde rebellen.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
HALAL Docs
Omroep
HUMAN

Titel: A Stranger Came to Town
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

PolitiekMaatschappijGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.