Plakband kun je ook gebruiken om films te maken. Zoals deze, waarin ingescande beelden van stukken plakband - met markeringen en afdrukken - worden ingezet voor bedwelmende beelden.
Druk bewegende bolletjes, strepen en vegen: daar ligt de nadruk op in deze bedwelmende, experimentele film, met hypnotiserende muziek van geluidskunstenaar Michel Banabila en violist/componist Oene van Geel. De film werd gemaakt met gescande beelden van doorzichtig plakband. De sporen, markeringen en afdrukken op de tape werden gescand en verwerkt tot een levendige, kleurrijke beeldenreeks. Door de drukke abstracte beelden heen zijn mensen te zien: slow motion beelden van mensen op een treinperron.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Nan Wang
Distributie
LIMA

Titel: A Sense of Place
Jaar: 2019
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

DramaReizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.