Drie vrienden beleven uiteenlopende avonturen - grappige, romantische en ontroerende - in een asielzoekerscentrum. De hoofdrollen worden gespeeld door jongeren die in een AZC leven.
Heftige verhalen over vluchtelingen zijn er in overvloed. Maar deze film maakt duidelijk dat een asielzoekerscentrum een wereld is vol gewone mensen. Een plek waar ook vriendschappen gevormd worden, liefdes opbloeien en jongeren volwassen worden. In de belangrijkste rollen zijn jongeren te zien die in een azc wonen en die door middel van workshops en een theaterkamp door professionals werden klaargestoomd tot acteurs. Met het verhaal van drie vrienden die allerlei avonturen beleven, willen de makers een realistisch beeld neerzetten van het leven in een azc. Voorpremière van de film die op Cinekid 2018 zijn première beleeft.

Titel: A Kiss
Jaar: 2018
Duur : 33 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

MaatschappijDramaHumorJeugdRomantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.