Ga naar inhoud
Still

A Goat for a Vote

Regie: Jeroen van Velzen
Documentaire over drie Keniaanse jongeren die strijden om het felbegeerde presidentschap van hun middelbare school. Hun motieven zijn verschillend, maar de wens om te winnen is bij hen alledrie even groot.
Drie jongeren uit een kustplaatsje in Kenia strijden om het felbegeerde presidentschap van hun middelbare school. Een functie die grote invloed kan hebben op hun toekomst en uitzicht biedt op belangrijke posities in de Keniase samenleving. Dat maakt dat de wens om te winnen bij hen alledrie groot is. Bovendien wil Magdalene graag bewijzen dat vrouwen in een mannenwereld het verschil kunnen maken. Harry wenst zich een toekomst waarin hij financieel kan zorgen voor zijn arme familie. En de charmante en welbespraakte Said is een 'geboren winnaar'. Wie van de drie mag met de eer strijken?

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Een van de jongens
VENFILM
Omroep
IKON TV
Titel: A Goat for a Vote
Jaar: 2013
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie MaatschappijPolitiekInternationaal

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2014)
Jeroen van Velzen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.