Ga naar inhoud
Stills

A Fool's Paradise

Regie: Saskia Vredeveld
Roadmovie door Zuid-Afrika, waarbij Saskia Vredeveld als witte Zuid-Afrikaanse filmmaker met Hollandse roots een reis maakt en zich afvraagt of haar jeugd onder de apartheid haar tot racist heeft gemaakt.
De in Zuid-Afrika geboren filmmaker Saskia Vredeveld gaat in deze roadmovie, waarin ze zo'n 1800 kilometer door haar geboorteland reist, terug naar haar roots. Naar haar jeugd, waarin het heel normaal aanvoelde dat 'anderen' werden gescheiden van de blanken. Het land is veranderd in een zwarte cultuur met talen die zij niet spreekt, met gebruiken en gewoonten die ze niet begrijpt en waarden en normen die haar vreemd zijn. Hoe kan zij zich weer thuis voelen in haar eigen land? Is er nog wel plek voor blanken in het Zuid-Afrika van nu?
Titel: A Fool's Paradise
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019
GeschiedenisPolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.