Ga naar inhoud
Hoeveel wist men in Den Haag al van de Hofstadgroep en Mohammed B. op het moment dat Theo van Gogh werd vermoord? En hoe adequaat reageerde de politiek? Een spannende reconstructie, bijna tien jaar na de terreurdaad.
2 november 2004, iets voor negen uur in de ochtend. In Den Haag komt het bericht binnen dat in Amsterdam Theo van Gogh is vermoord. Alle alarmbellen gaan af. Terwijl het land, soms zelfs letterlijk, in brand staat, moeten politiek en ambtelijk Den Haag vele bekende en onbekende angels neutraliseren. En net wanneer met de crematie van Van Gogh de rust grotendeels lijkt terug gekeerd, volgt er een tweede explosie: de aanval op de Hofstadgroep in het Haagse Laakkwartier. Een reconstructie van negen dagen vol politieke hoogspanning en hectiek, bijna tien jaar na de moord op de smaakmakende filmmaker en presentator.

Titel: 2/11 Het spel van de wolf
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie, Filmspecials, NFF Masters: Theo van Gogh (1957-2004)
Editie: NFF 2014

ThrillerMaatschappijPolitiekMisdaadGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.