Ga naar inhoud
Stills

11 Friese fonteinen

Regie: Roel van Dalen
Mooi plan: elf fonteinen van gerenommeerde internationale kunstenaars gaan de Friese elf steden sieren, in het jaar dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad is. Maar... zitten de Friezen daar eigenlijk wel op te wachten?
Deze documentaire volgt de bouw van elf fonteinen in elf Friese steden, in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Kunstenaars uit alle hoeken van de wereld moeten zich oriënteren op de voor hun onbekende provincie en de organisatoren moeten draagvlak zien te vinden bij de kritische Friese bevolking. De film legt de dilemma's van kunst in de openbare ruimte bloot en schetst een humoristisch beeld van het spanningsveld tussen kunstenaar en publiek. Cabaretier Jan Jaap van der Wal levert scherp commentaar op het gebeuren.
Titel: 11 Friese fonteinen
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie Kunst & CultuurMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.