To Stay Alive - A Method

Erik Lieshout, Arno Hagers, Reinier van Brummelen Lange documentaire - 2016 - 70 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Reinier van Brummelen

Beste Lange Documentaire Reinier van BrummelenArno HagersErik Lieshout

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Iggy Pop herkent zichzelf in een manifest van Michel Houellebecq. Hoe kan het dat de ‘raadgevingen aan een jonge dichter’ ook op deze rockveteraan van toepassing zijn? Pop zoekt het antwoord in Houellebecqs wereld.

In zijn zonovergoten tuin in Miami leest Iggy Pop het manifest Overleven - een handleiding van Michel Houellebecq. De zanger herkent er zijn eigen moeizame begin als mens en artiest in. Hoe kan het dat deze ‘raadgevingen aan een jonge dichter’ ook zo op hem van toepassing zijn? In zijn zoektocht naar het antwoord op die vraag, maakt Pop kennis met de mensen uit Houellebecqs wereld, zoals de psychotische dichteres Anne-Claire en straatartiest Dominique. In een ontmoeting met de schrijver zelf, bespreken de twee elkaars werk en motivatie.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland