The Holy Road

Dirk-Jan Visser, Derk Walters - 2017 - 60 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Heiligste weg ter wereld of 'bezetterroute'? Webdocumentaire stelt de kijker in staat om door middel van een kaart zelf Route 60 door Westelijke Jordaanoever af te reizen op zoek naar het antwoord.

In juni 2017 duurde de Israƫlische bezetting van de Westelijke Jordaanoever een halve eeuw. Op zoek naar verhalen achter de bezetting reisden fotograaf Dirk-Jan Visser en NRC-correspondent Derk Walters met een camera Route 60 af, de tweehonderd kilometer lange weg door het bezette gebied die langs religieuze heiligdommen en Joodse nederzettingen voert. Zo spraken de twee met alle betrokken partijen en verwerkten de interviews tot een webdocumentaire waar de kijker middels een landkaart zelf door het bezette gebied kan navigeren.


Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Grafische vormgeving
Interface en interaction design
Technische realisatie
Webontwikkeling
Website
Productieland(en)
Nederland