Taxi Stories

Doris Yeung Speelfilm - 2017 - 101 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In deze mozaïekspeelfilm, gefilmd in drie Aziatische steden, worstelen een homoseksuele chauffeur, een zwangere trofeevrouw en een tiener uit een sloppenwijk met de beperkingen van hun sociale klasse.

De invloed van globalisering wordt op pijnlijke wijze invoelbaar gemaakt in deze mozaïekfilm, gesitueerd in drie Aziatische wereldsteden. Wederzijds onbegrip, miscommunicatie en exploitatie compliceren het leven van een homoseksuele taxichauffeur in Beijing, een welgestelde zwangere vrouw in Hongkong en een arme tiener uit de sloppenwijken van Jakarta. Een menselijke fabel over de keerzijde van globalisering en de 24-uurs economie van Azië, waarin oprechtheid de enige manier blijkt om sociale barrières te doorbreken.

Credits

Scenario Doris Yeung
Producent(en) Doris Yeung
Joe Lau
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Muziek
Cast
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland, China, Hongkong, Indonesiƫ