See No Evil

Jos de Putter Lange documentaire - 2014 - 72 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Filmisch essay over de drie beroemde apen in ruste die, terugkijkend op hun leven als filmster, wetenschappelijk en medisch experiment, de mens een wrange spiegel voorhouden.

Poëtisch en schurend documentair essay waarin wordt teruggekeken op het leven van drie beroemde apen in ruste. Als filmster, modelleerling en medisch experiment stond hun leven in het teken van de menselijke nieuwsgierigheid, de wetenschap en onschuldig lijkend amusement. Decennialang spraken de vermogens van deze diersoort tot de verbeelding en probeerde men ze menselijke vaardigheden bij te brengen. Nu houden Cheetah, Kanzi en Knuckles de mens een wrange spiegel voor en toont zich de kloof tussen aap en mens op een ontluisterende manier groter dan gedacht.

Credits

Scenario Jos de Putter
Producent(en) Wink de Putter
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Daniel De Valck
Uitvoerend producent(en)
Wink de Putter
Research
Camera
Montage
Sound Design
Boon & Booy
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland