Parallel

Ellen Blom Korte documentaire - 2019 - 55 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Choreografe Ruth Meyer keert terug naar de bron van haar verbeeldingskracht; haar onderduiktijd in WO II. Samen met kunstenaars en choreografen creëert ze een dansmozaïek als ode aan de fantasie.

Choreografe Ruth Meyer keert in deze kunstzinnige documentaire terug naar de oorsprong van haar verbeeldingskracht; haar onderduiktijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met een aantal beeldend kunstenaars en choreografen met wie ze zich verwant voelt, wordt een dansmozaïek gecreëerd. Deze poëtische visualisatie brengt op persoonlijke wijze de helende werking van de verbeelding tot leven. Dit ‘gesamtkunstwerk’ op het snijvlak van dans, beeldende kunst, drama en documentaire is een ware ode aan de fantasie.

Credits

Regie Ellen Blom
Scenario Ellen Blom
Producent(en) Julia Emmering
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Maze de Boer
Merijn Bolink
Theo Botschuijver
Jelena Popadic
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Choreografie
Conceptontwikkeling
Productieland(en)
Nederland