Oorlogsgeheimen

Dennis Bots Speelfilm - 2014 - 94 min.
Vanaf 6 jaar
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Speciale Juryprijs Pippa AllenDennis BotsJoes BrauersMaas Bronkhuyzen

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Spannende familiefilm over beste vrienden Tuur en Lambert die in de zomer van 1943 uit elkaar gedreven worden door de oorlog, de keuzes die hun ouders hierin maken en het grote geheim van hun nieuwe klasgenootje Maartje.

De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van kleins af aan beste vrienden die de omgeving van hun Zuid-Limburgse dorp als hun broekzak kennen. In de zomer van 1943 verandert de oorlog hun wereld voorgoed. Tuurs ouders gaan bij het verzet terwijl Lamberts familie lid is van de NSB. Maar het zijn niet alleen de keuzes van hun ouders die de boezemvrienden steeds verder uit elkaar drijven. Hun nieuwe klasgenootje Maartje heeft een groot geheim dat ze alleen met Tuur wil delen. Een spannende familiefilm naar de gelijknamige bestseller van Jacques Vriens.

Credits

Producent(en) Harro van Staverden
Reinier Selen
David Jan Bijker
Productiebedrijf
Bijker Film & TV
Rinkel Film
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Filmmore Luxemburg
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland, België, Luxemburg