One of the Boys

Ivo van Aart Korte film - 2018 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een timide dertienjarige korfballer ziet hoe zijn medespelers zich almaar lomper gaan gedragen tegenover het leukste meisje uit de groep. Doet hij mee, of kiest hij zijn eigen pad?

Tijdens de korfbaltraining kan de dertienjarige Daan zich moeilijk vinden in de stoere kleedkamerjongenspraat. Wanneer hij hun intimiderende haantjesgedrag op het veld van kwaad tot erger ziet worden ten koste van Britt, het meest begeerde meisje uit hun groep, wordt de timide Daan gedwongen zijn ware gezicht te tonen. Wat voor mens wil hij eigenlijk zijn? Toont hij zich een echte teamspeler, of kiest hij partij?

Credits